Nyheder

Stor tak for støtten

Vi fik samlet rigtigt mange penge ind - stor tak for det.

Som alle ved, så er vi i Viking Atletik blevet rigtigt hårdt ramt af Coronakrisen. På flere forskellige måder. 

Først og fremmest ved at vi i år ikke kan afvikle vores events som planlagt. Men også manglende indtjening på udlejning af materiel samt færre kontingentindtægter. I den periode hvor vi var lukket ned, har vi normalt over 100 nye indmeldelser... 

Vi har lavet en støtteindsamling i Viking Atletik. Dels ved salg af vores etapemedaljer, som da etapen blev aflyst var i overskud og dels ved indbetaling af frivillige bidrag fra jer medlemmer og venner af Etape Bornholm. Vi fik rigtigt stor opbakning og tak for det. I direkte tilskud og salg af medaljer har vi fået 157.000 kr. ind.

Stor tak til alle for det. Det betyder utroligt meget i et år som dette. 

Vi mister i år indtægter på over 1,2 mio. kroner. Ikke mindst fordi Etape Bornholm blev aflyst. Men også andre events, der giver et pænt afkast. 

Vi har fundet besparelser på vores egne budgetter på et meget stort beløb. Dels direkte besparelser på driften (udsættelse af f.eks. materielindvesteringer), men også nogle beløb, som helt gav sig selv grundet mindre aktivitet. F.eks. på udgifter til strøm, da fitnessbygningen var lukket ned, svømmehallen har jo været lukket siden marts og rejseaktiviteten stort set indstillet. Derudover blev medlemsfesten i år ikke til noget - den alene "koster" over 40.000 kr. 

Den særlige pulje til foreningerne, som DIF og DGI fik fra regeringen, har vi fået 268.000 kr. fra. En lille del af det vi bedte om, men et beløb, som bestemt er et plaster på såret. Vi håber, nu denne pulje igen er blevet forhøjet, at der måske er mere på vej. Da vi søgte puljen, troede vi, at vi fortsat skulle lave alle sensommerens og efterårets events og derfor var den mistede indtægt ikke med i ansøgningen. 

Vi har desuden fået hjælp til vores byggeri fra en særlig pulje fra Realdania, som var målrettet netop mistede indtægter hos foreninger m.v., der var i gang med Realdania støttede byggerier. Realdania er med i vores igangværende byggeri, så skønt de trådte til. Også i forbindelse med vores nye udbud af byggeriet, har kampagnen bag "Fitness for Alle" været os meget behjælpelige. 

Heldigvis fik vi også godtgjort de udgifter vi havde afholdt til Etape Bornholm fra puljen "aflyste events". De støtter ikke manglende indtjening, men de støtter de udgifter som man har afholdt. F.eks. markedsføringsudgifter og også det, at vi "hang" på udgiften til tidtagningen. Her var udgiften alene tæt på 100.000 kr., som vi uden denne støtte, havde kunne skrive på tabskontoen. 

Alt i alt betyder den store opbakning og de støtteordninger vi har fået hjælp fra, at vi kommer ud af 2020 "med skinnet på næsen". Der bliver ikke, som planlagt, et pænt overskud, som vi skulle have brugt på byggeriet, men vi kommer ud uden det helt store tab. Der er stadigvæk et meget stort gab mellem "et normal år" og i år. Et gab på mange hundrede tusinder af kroner, men det kan vi godt klare. Selv i et år hvor vi skal bygge. 

Endnu engang tusinde tak for jeres støtte. Det har været altafgørende for at få de sidste ender til at hænge sammen. TAK TAK TAK. 

Del denne side

Følg Etape Bornholm

This website has been developed on Bornholm using the open-source CMS Umbraco. Designed and implemented by Bergsbureau. Asbjørn Riis-Knudsen from JF Data tamed the beast and made the basic code-work.