Nyheder

Snart begyndertræning - nu også med walk

Vi går i luften den 2. april

Pressemeddelelse fra Viking Atletik

Spørger man danskerne om hvilken idrætsgren de dyrker, så svarer ca. 30 procent at de løbetræner! Et højt antal og rigtigt mange bruger heldigvis løb som supplement til anden idræt.

Viking Atletiks største tilbud er netop løb og 2. april går vi i luften med årets løbetræning. I år suppleret med den hastigt stigende ”Walk”, en disciplin som idrætsklubberne nu også er i gang med at tage på programmet. Alt sammen inspireret af bevægelsen ”Bevæg dig for livet”, som er en DIF og DGI ejet organisation. Målsætningen er idrætsforeningernes og folketingets vision om ”25-50-75”. At i 2025 skal 75 procent af befolkningen være idrætsaktiv og 50 procent af dem, skal være med i en idrætsforening. Der er vist et stykke vej endnu, men vi slår gerne et slag.

Tirsdag den 2. april starter Bornholms største idrætsforening, Viking Atletik, vores løbetræning op. Det sker fra Bornholms Efterskole i Blykobbe Plantage – kl. 16:40. Derefter træner vi helt frem til oktober med træning hver tirsdag og lørdag (lørdag er det 10:30 vi løber.) Det etablerede hold løber også torsdag.

Hele 16 forskellige hold kan deltagerne vælge mellem. Heraf 2 ”gå hold” – et ”powerwalk” hold eller et ”interval walk” hold, hvor der også kan gås med stave, hvis det ønskes.

Vi har 4 begynderløbehold – altså for de løbere, som er helt nystartede, eller som ikke har løbet i lang tid. 3 genstartshold for dem, der vil i gang igen efter en skade eller en kortere pause. Og til sidst vores etablerede hold som består af dem, der løber i forvejen.

Vi har så ovenikøbet også børnetræningshold og Elite- og talenthold, men de træner mandag og onsdag – her løber i øvrigt både Nicolai Mortensen og Lasse Kure i øvrigt med – når de da ellers vender hjem igen fra Para OL. Det sker sammen med alle klubbens og Bornholms øvrige hurtige løbere.

Det er for 14. år i træk vi tilbyder dette særlige begyndetræningskoncept. Et koncept som flere hundrede løbere plejer at bakke op. Det er ikke usædvanligt, at mellem 200 og 300 løbere tager en tur i skoven, når vi starter op.

Over 30 trænere og hjælpere står således klar til at hjælpe og guide de nye løbere rundt. Nogle hold efter et særligt træningsprogram, mens de etablerede hold også træner en række andre former for træning som naturtræning og intervaltræning m.v. netop denne træning er en væsentlig grund til, at Viking Atletik i dag er over 1700 medlemmer. Mere end 10 procent af Rønnes befolkning.

Som det er i idrætsforeninger, så kræver det naturligvis medlemskab af klubben, hvis man vil løbe med. Men man er altid velkommen til at prøve os 2-3 uger, før man træffer den beslutning. Som medlem kan man i øvrigt bruge alle de mange andre træningstilbud vi har, hvis man vil supplere løbetræningen.

Alle kan deltage.

Mere om træningen  - http://viking-atletik.dk/loeb/begyndertraening-foraar/

Mere om hvem de er trænere og hvilke hold vi har http://viking-atletik.dk/media/3137/traenere-i-2019-klarversion.pdf

Træningen er også en del af fortræningen til årets https://www.royalrun.dk/ - hvor Bornholm er et ud af kun 4 steder i landet. Starter man 2. april, kan man sagtens komme i form til den 10. juni.

Med venlig hilsen

 

Claus Clausen (jeg er bortrejst i uge 13 😊 – men svarer på telefon og mail – eller kontakt Poul Sørensen  tlf. 2584 6701)

Viking Atletik

cc@viking-atletik.dk

 

Telefon 23 71 35 35

Del denne side

Følg Etape Bornholm

This website has been developed on Bornholm using the open-source CMS Umbraco. Designed and implemented by Bergsbureau. Asbjørn Riis-Knudsen from JF Data tamed the beast and made the basic code-work.