Nyheder

Særlig træning

Den særlige træning som Claus og Claus laver om tirsdagen. Se hvilket træningsprogram vi følger (princip træningsprogram). 3 gange om ugen, vil du med, så møde op til vores træning.

Princip træningsprogram som er det vi følger i vintertræningen på Claus og Claus´ s hold.

 

Træningen er baseret på 3 træningspas om ugen. 4 gange hvis du har mulighed for det. Løber du kun to gange om ugen, så vælger du det, du har lyst til. Det giver noget, men er ikke helt nok til virkelig at rykke.

Vi taler om træningen de tre gange om ugen, hvor vi mødes.

Tirsdag

Opvarmning. Koordinations- og styrketræningsøvelser. Løbelege eller sprinttræning. Lange intervaller som maksimal iltoptagelse. 2 – 4 minutter x 4 – 6 gentagelser. Pause i 2-3 minutter alt efter længde m.v. De lange intervaller er fundamentet i din træning. Det der det mest trænbare der findes og det der giver det hurtigste og mest markante resultat. Mis ikke denne træning. Interval behøves ikke at være kedeligt – slet ikke når du løber med andre.

Torsdag

Lang tur. Der løbes i ca. 6.15 – 6.30. Bemærk mulighed for at løbe på andre hold, hvis det passer bedre.

Distance er 7 – 12 km. Altså efter hvad din træning sigter mod og alt efter hvor i forløbet vi er. Skal du løbe mere end den distance som holdet løber pågældende dag, kan du med fordel løbe en ekstra tur bagefter.

Lørdag.

Vi løber en halv lang tur, men med en vis belastning. Der løbes i skoven på smalle stier og i bakker, hvor pulsen kommer op ind i mellem. Du bliver også udfordret på din teknik. Det er ikke egentlig intervaltræning (det kan du på andre hold i skoven), men alligevel skal du nok blive træt.

Søndag

Ingen fællestræning. Er dit mål hel eller halv maraton, så opfordres du til, at tage ugens 4. tur om søndagen. Løbe 10-12 km. i det tempo, som du skal løbe maraton i. Også gerne længere hvis føler for det. Jo tættere du kommer på f.eks. et maratonløb, så snakker vi lige nærmere om nogle længere ture, da vi så muligvis skal justere lidt på programmet de øvrige dage.

Supplerende træning

Oftere end det? Det er meget enkelt. Jo mere du løber, des bedre bliver du. Men tænk også på, at jo større er risikoen for skader. Et egentligt træningsprogram er nødvendigt, hvis du skal løbe mere end 5 dage om ugen, da det så også er vigtigt, at du får restitution lagt ind. At tingene sker i rigtige rækkefølge og med rigtige interval. Der er først her, at træning begynder at blive rigtigt indviklet.

Indendørstræning, styrketræning, svømning, cykeltræning. Vi snakker om det, hvis du laver andre ting i løbet af ugen. Svømning eller cykling er f.eks. et fantastisk supplement. Kan ikke erstatte løbetræning, men supplere det.

Sådan lidt firkantet sat op, så handler træning om nedbrydning efterfulgt af opbygning. Du løber en tur – dine muskelfiber/celler tager lidt skade, men i pausen genopbygger du og du bliver stærkere og stærkere. Det samme gælder f.eks. de røde blodlegemer, der deler sig når det kræves. Men – her bliver det vigtigt – hvis du belaster dig igen før denne genopbygning har fundet sted, så skader det mere end det gavner. Der sker det modsatte – i stedet for at bygge op, så bryder du konstant ned. Du bliver skadet eller kommer i overtræning og bliver dårligere. Træner du for sjældent, så når dine resultater at forsvinde før du får gavn af dem, Træning handler om, at du er motiveret til det. Intet er så skadeligt som, at du ikke gider tage af sted, fordi du ikke får noget ud af det.

Træn med omtanke. Vi taler om resten når vi mødes. Træning er meget individuel. Nogen skal have noget, andre noget andet.

Vi ses derude.

 

Claus og Claus

Del denne side

Følg Etape Bornholm

This website has been developed on Bornholm using the open-source CMS Umbraco. Designed and implemented by Bergsbureau. Asbjørn Riis-Knudsen from JF Data tamed the beast and made the basic code-work.