Nyheder

Intervaltræning er vigtig

Kom og vær med når vi starter vintertræningen op.

Når vi den 24. oktober starter vores særlige vintertræning op, så er alle naturligvis velkommen. Træningen er netop målrettet "motionisten der gerne vil lidt mere". Er du eliteløber, får du mere ud af, at løbe sammen med Teddy. Er du helt nystartet, så vent til vi starter begyndertræning op til foråret.
Men for dig, der løber mere end 2 gange om ugen, er denne træning ideel. Vi vil arbejde med løbelege, koordinationstræning og bruge en del tid på din løbestil. Men det er bare lidt af det, som du vil få ud af træningen.
En ligeså vigtig del af træningen er intervaltræning. Det vil vi gøre hver tirsdag på Rønne Stadion . Inde på den oplyste kunststofbane (og lidt om lørdagen også). Der er andre Viking hold der løber rundt denne dag, så enten kan du koble dig på dem eller træne på "vores" hold. Du bestemmer. Du har valgfriheden.
Hvorfor løbe intervaller? Svaret er enkelt: Det giver rigtigt godt. Der findes nok ligeså mange træningsteorier som der er trænere. Men en ting går igen: Intervaltræning.
Forestil dig at du løber alt hvad du kan, så længe du kan. Det kan du måske holde til i 5-6 minutter. Så kan du ikke mere. Forestil dig nu, at du løber 3 minutter alt hvad du kan. Holder 3 minutters pause og gør det igen. Og igen. Og igen. Så har du kunnet holde til 12 minutters løb i fuld fart og derfor fået dobbelt så meget ud af træningen.
Når du løber "hurtigt", styrker du hjertets kapacitet og evne til at transportere ilt fra lungerne ud i blodet. Når du belaster kroppen, "skriger" kroppen efter mere ilt. Og så er den så smart indrettet, at den også producerer det - flere røde blodlegemer. Det er den slags træning der er mest trænbar. Men gør du det forkert, vil du også kunne få skader, gør det det for hyppigt, så giver det bagslag. Løber du 3 gange om ugen, så bør du løbe en gang interval. Men det skal trænertemaet, Poul Sørensen, Claus Haakansson og Claus Clausen nok fortælle dig meget mere om.
Intervaltræning giver mest, hvis man løber mellem 2 og 7 minutters intervaller. Helt ideelt skal det ligge omkring 3 minutter - der er det optimalt. Men det er måske lige langt nok, de første gange. Løber du f.eks. en masse 200 meter intervaller, så skal du nok blive træt. Men på den lange bane giver det alt for lidt. Især hvis du skal bruge det til lange løb. Lad os hjælpe dig med at optimere din træning.
Når vi er kommet et lille stykke ind i træningen, vil vi ligeledes kunne hjælpe dig med et træningsprogram, så du ved hvad du skal, de dage du ikke kan komme til fællestræning.
Indtil vi mødes på stadion den 24., kan du jo tænke på, hvad der skal være dit mål næste år. Det kunne f.eks. være Etape Bornholm - f.eks. at komme under 4 timer.
Claus Clasen - (personlige rekorder på 10 km. på 29 min., ½ maraton på 1,05 og maraton på 2.18.)
 
Læs mere her

Del denne side

Følg Etape Bornholm

This website has been developed on Bornholm using the open-source CMS Umbraco. Designed and implemented by Bergsbureau. Asbjørn Riis-Knudsen from JF Data tamed the beast and made the basic code-work.