Nyheder

FM - debatter om idræt

Kom til debatter om idræt. Der er en masse kloge mennesker der ved noget om organisation og det, at snakke om det. Mød op, så der også kommer nogen, der har fingrene nede i bolledejen.

Idræts- og foreningsdebatter på Folkemødet 2017

Under Folkemødet vil der være masser af inspiration at hente for øens idrætsforeninger og frivillige. DGI Bornholm vil selv være på pletten ved de arrangementer, der har fokus på idræts- og foreningsudvikling.

Afsæt tid til at komme til Allinge de næste dage, og undersøg hjemmefra, hvilke debatter, du gerne vil høre og tage del i. Her er en række arrangementer, som sætter idrætten, foreningerne og de frivillige i centrum:

Ordet til bolden

”Vi giver ordet til bolden”. Det er fællesoverskriften for de aktiviteter, der foregår under Dansk Håndbold på Folkemødet. Her er der arrangeret fire idræts politiske debatter på stadeplads J37 ved Kæmpestranden:

Torsdag kl. 18.30 lægges der op til en drøftelse af ”Foreningens vilkår i kommunen. Hvordan skaber vi mest idræt for pengene?”

Fredag kl. 12.00 er overskriften ”Idræt fra vugge til grav”. Her vil der blive taget udgangspunkt i, hvilken rolle idrætsforeningerne spiller i dag i forhold til danskernes velbefindende. Hvilken rolle kan idrætsforeningerne yderligere spille? Og hvorledes kan kommunerne stimulere og motivere idrætsforeningerne til at lave (nye) initiativer for borgerne.

Lørdag kl. 12.00 styrer generalsekretær i Dansk Håndboldforbund, Morten Stig Christensen en debat om ”Frivillig – for CV’et eller for andre?” Er det underordnet, om man er aktiv i et privat tilbud fremfor et foreningsbaseret tilbud i forhold til den samfundsmæssige værdi? Hvad betyder det for dit CV? Og hvad betyder foreningslivet for Danmarks demokrati og samfundets sammenhængskraft?

 

Søndag kl. 10.30 kommer der idéer til, hvordan vi gør foreningslivet ungt. Aldrig har der været så mange aktive frivillige i Danmark, men gennemsnitsalderen blandt de frivillige stiger. Hvordan får vi de unge til at interesse sig for foreningslivet? Hvad gør de, hvor det lykkes?

 

Idrættens dag

Idrættens Analyseinstitut samt Lokale og Anlægsfonden har afsat torsdagen fra kl. 13-21 til ”Idrættens dag”. Det sker på Pilekroen, Pilegade 8, hvor der diskes op med fem interessante debatter i løbet af eftermiddagen, og hvor der sluttes af med ”Folkemødets Store Sportsquiz”, hvor man opfordres til at komme og gætte med.

Debatterne tager udgangspunkt i flg. overskrifter:

-     Kl. 13.10: Har vi den idræt, vi fortjener? Hvordan er den danske idrætsmodel rustet til fremtidens udfordringer?

 

-     Kl. 14.00: Fremtidens idrætsmiljøer – mellem arkitektur og engagement. Hvordan skaber vi bedre idræts- og bevægelsesmiljøer, som kan engagere flere borgere?

-     Kl. 15.00: Idrættens forsømte muligheder: Har idrætten plads til alle? Forsømmer dansk idræt at skabe gode tilbud til udsatte og sårbare grupper?

-     Kl. 16.00: Hvordan blander vi sport og politik lidt smartere?

-     Kl. 19.00: Hvem bliver idrættens Uber eller Aorbnb? Hvordan vil ny teknologi, klimaforandringer og nye udbydere påvirke den måde, vi tænker idræt på?

Idrættens Topmøde

Liberal Alliance, der hører til på en båd i Allinge Havn (plads H1) inviterer fredag kl. 11.00 til Idrættens Topmøde. Her vil man bl.a. kunne møde formanden for DGI Søren Møller og formand for DIF, Niels Nygaard, sammen med Leif Mikkelsen fra Liberal Alliance.

 

Sundhed og inklusion

Torsdag kl. 13.30 bliver der lejlighed til at blive klogere på ”Et sundere Danmark skabt på viden og viljen til forandring”. Det sker i Københavns Universitets telt på yder-/indermolen (plads G25), hvor der spørges: Hvordan skaber vi de optimale rammer for, at forskning fører til øget livskvalitet, sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse?

Fredag kl. 13.30 lægger Sundhedsstyrelsen op til debat om ”Må staten styre borgernes sundhed?” Tre lokale borgere, Jørgen Hammer, Nikolaj Løngreen og Karen-Margrethe Hansen Bager er inviteret med til en drøftelse af, om staten må forsøge at påvirke borgerne i en sundere retning – og hvilke virkemidler, der er acceptable at bruge.

 

Lørdag kl. 14.00 stilles der skarpt på Inklusion af udsatte børn og unge i fritidsaktiviteter. Det foregår i Røgeriets Eventtelt (plads F11). Her gives der inspiration fra indsatser, der arbejder med social forandring og en bredere inklusion i fritidsaktiviteter. Iris Viborg Kofod fra HIF’s gymnastikafdeling er med blandt paneldeltagerene. 

eSport

Torsdag den 15. juni er der debat om eSportens muligheder og udfordringer. Det sker under overskriften: ”eSport, hvad er der på spil?”

Det foregår fra kl. 15-16 i Spillemyndighedes telt, Plads A32 i Danchells anlæg.

Hjernen til fitness

DGI Bornholm inviterer søndag kl. 10.45 til et arrangement i Ældre Sagens Telt (plads J8), hvor Ellen Garde fra Center for Sund Aldring på Københavns Universitet fortæller om, hvordan vi kan holde vores hjerne frisk så længe som muligt. Oplægget krydres med et par fitness-øvelser serveret af Karen-Margrethe Hansen Bager selv.

Fysisk aktiv

Sidst men ikke mindst vil der under Folkemødet være muligheder for at være fysisk aktiv – både som løber og på mountainbike.

 

Du kan komme ud og løbe med innovationsminister Sofie Løhde torsdag kl. 17 med start fra Håndboldens telt (plads J37). DGI Bornholm har været med til at arrangere løbet.

 

Du kan også komme med på en fantastisk MTB-tur lørdag eftermiddag med start kl. 13.45 fra Kongeskærskolen. Men du skal være hurtig, der er kun få pladser tilbage. Tilmelding via dette link: https://billetto.dk/e/bike-n-talk-om-inspirerende-rammer-for-aktivt-udeliv-billetter-194302

 

Qigong

Og hvis man har lyst til at prøve motionsformen Qigong, kan man det på Kæmpestranden fredag, lørdag og søndag morgen alle dage kl. 9.15 (plads 47), hvor nyuddannede instruktører fra Nyvest er parate til at tage imod.

 

 

Evt. supplerende oplysninger:

Kontakt Karen-Margrethe Hansen Bager, DGI Bornholm

på tlf. 30182193.

Del denne side

Følg Etape Bornholm

This website has been developed on Bornholm using the open-source CMS Umbraco. Designed and implemented by Bergsbureau. Asbjørn Riis-Knudsen from JF Data tamed the beast and made the basic code-work.