Nyheder

19.000 over startstregen

Over 19.000 deltagere løb over en start/mål-streg til vores events i 2018

Året går på hæld –  vi mangler nu kun et løbevent, som er den 31. december. Det er et internt event i klubben, hvor vi skal løbe en tur sammen og så efterfølgende skåle nytåret ind.

Ser man tilbage på 2018, så har det været et travlt år. Rigtigt mange løbe/cykel/tri/osportsevents er det blevet til. Lige fra de små, BM 3000 og 5000 meter, ca. 40 orienteringsløb, appelsinløb og op til de store løb som Bornholm Rundt på Cykel og ikke mindst Etape Bornholm.

Faktisk har ca. 19.000 passeret over en startstreg til et Viking Atletik event i 2018. Et uhørt højt tal. Med i statistikken tæller Etape Bornholm naturligvis højt, hvor ca. 10.000 startende (3-5 dage) tæller med. I alt var der over 2600 startende i løbet af ugen – heraf løb mange alle 5 dage. Höst open med sin 900 løbere der løber 2 dage, tæller også godt med. "Sprinten" om fredagen til Höst Open tæller nu også godt med, her løb over 400 med.

Men altså ca. 19.000 tidtagninger på den ene eller den anden måde, er det blevet til. Det er flot.

Rigtigt mange af de startende ved vores events er deltagere ”ovre fra”. Nogen der rejser hertil for at deltage. Vi ved også, at mange af disse deltagere, har pårørende med, når de kommer hertil. Vi har engang spurgt etapens deltagere, hvor mange ”ikke løbere” der var med på turen til Bornholm. Det blev i snit til 1,4 pårørende pr. deltager i løbet. Altså mere end en fordobling. Så tallet for tilrejsende til øen, kan være så højt som mellem 8000 og 10.000 personer i løbet af et år. Ved Höst Open er der ca. 15 lokale løbere - resten af de 900 deltagere er tilrejsende. Dertil skal lægges medfølgende pårørende. Det er flot.

Vi ved, at selv ved de små events, er netop det, at man kan være med til et løb, en af årsagerne til, at Bornholm bliver valgt som rejsemål.

Vores indsats kommer mange andre end os, medlemmerne af Viking Atletik, til gode. Det er vi stolte over.

Oven i dette kommer så alle de træninger vi har i løbet af en uge. 1700 medlemmer der har et væld af træningstilbud. Det samlede antal her, tør jeg slet ikke regne på 😊

Tak til alle der har bidraget til vores events og træninger på den ene eller den anden måde.

 

 

Del denne side

Følg Etape Bornholm

This website has been developed on Bornholm using the open-source CMS Umbraco. Designed and implemented by Bergsbureau. Asbjørn Riis-Knudsen from JF Data tamed the beast and made the basic code-work.